Japan

Tsunamiwaarschuwing na aardbeving voor kust Fukushima

Japan is getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,3. Dat meldt de Japanse meteorologische dienst, schrijft persbureau AP. De beving lag op tien kilometer diepte, voor de kust van Fukushima. Er is een tsunamiwaarschuwing afgegeven voor golven van drie meter hoog.

Op het moment van de beving was het in Japan ongeveer 06.00 uur. De beving was ook in Tokio, een kleine tweehonderd kilometer van Fukushima, goed te voelen, laat NRC-correspondent Kjeld Duits weten. Berichten over schade waren er maandagavond nog niet. Fukushima werd in 2011 getroffen door een vloedgolf na een aardbeving met een kracht van 9,1. Die leidde tot zeer grote problemen en schade bij het nucleaire complex in de stad; de opruimwerkzaamheden zijn nog altijd gaande. (NRC)