Recensie

Introverte jazz met druppelende piano

De Israëlische pianist Shai Maestro laat op zijn album hypnotiserende composities ineens in opwinding openbreken (●●●●).

2211CUL_CD_shai

De Israëlische pianist Shai Maestro kreeg zijn jazztraining gedurende de vijf jaar dat hij, samen met de toen ook zo veelbelovende drummer Mark Guiliana, bij superbassist Avishai Cohen in de band speelde. Met zijn eigen trio, de Israëlische drummer Ziv Ravitz en de Peruviaanse bassist Jorge Roeder, blinkt Maestro inmiddels uit in een reeks goed ontvangen albums met moderne, introverte jazz met een mystieke, spirituele inslag. Maestro is een intuïtief spelende pianist met een zachte aanslag. Op The Stone Skipper, een album met zestien tracks, legt hij een natuurlijke verbinding met diverse zangstemmen. Beeldig is het bijvoorbeeld hoe zangeres Gretchen Parlato haar woordeloze klanken drapeert over de druppelende pianoklanken. Het zijn rustige en hypnotiserende composities die melancholie en verlangen onderstrepen en ineens in opwinding kunnen openbreken.

Luister hier het album van Shai Maestro Trio.

    • Amanda Kuyper