Goal van het Weekend met Babel, Van Persie en natuurlijk Dolberg

Maar het echte vuurwerk had dit weekend geen Nederlands tintje. Het beste kwam uit Brazilië en Mexico.

Aardig lobje dit weekend van Chelsea-huurling Lewis Baker voor Vitesse. En in Manchester kreeg het verbijsterende verhaal van voormalig City-sterspeler Yaya Touré een nieuw hoofdstuk: na vuilspuiterij van diens zaakwaarnemer aan het adres van Pep Guardiola en de daarop volgende ongemeende excuses moest de coach dit weekend wele tóch een beroep doen op Yaya. En dat liep prima af voor de speler.

Ryan Babel zal binnenkort wel een telefoontje krijgen van Danny Blind: de Nederlander speelt voetbal en scoort. Hoewel hij natuurlijk ook gewoon Robin van Persie eens normaal zou kunnen beoordelen. Voor de Deense bondscoach zal het onderhand wel duidelijk zijn: Kasper Dolberg is de toekomst. Hij staat na zijn hattrick zondag tegen NEC op acht eredivisietreffers en de statistici van Opta berekenden dat hij in elf thuisduels (alle competities) dit seizoen bij twaalf goals betrokken is geweest.

Twitter avatar OptaCan OptaCan 15 - Fenerbahçe’s Robin van Persie has been involved in 15 goals in his last 14 league games (11 goals and four assists). Responsibility.

En het was dit weekend 21 jaar geleden dat de toen 17-jarige Gianluigi Buffon debuteerde voor Parma en al doende prima de nul hield tegen het machtige AC Milan van Fabio Capello.

3. Pablo Aguilar (Virginia University)

Het schoolvoetbal in Amerika nadert z’n ontknoping. Dat weten we sinds dit weekend dankzij Pablo Aguilar, die namens Virginia University een heerlijke golden goal maakte en zijn team richting achtste finales schoot.

Twitter avatar UVAMenSoccer UVA Men’s Soccer Not just a golden goal, but a golazo from @PabloAguilar2 to send UVA to the Sweet 16! https://t.co/UXoiMvwPff

2. Luiz Antonio (Bahia)

Doorgaans niet bepaald een hoogvlieger, deze Luiz Antonio. Voor het tweede jaar op rij verhuurd door Flamengo; dan weet je dat je op de wip zit. Maar één ding spreekt in zijn voordeel: hij is geheel volgens de traditie van de Braziliaanse rechtsback gezegend met een verwoestende pantoffel:

1. Yerson Candelo (Querétaro)

Maakte deel uit van de veelbelovende Colombiaanse lichting die in 2011 de finale haalde van het beroemde jeugdtoernooi in Toulon. Speelde daar samen met onder meer Santiago Arias en James Rodriguez. Daarna bleef een internationale doorbraak uit en na drie titels met Deportivo Cali verkaste Candelo dan maar naar Mexico. Heerlijke goal daar dit weekend in het shirt van Ronaldinho’s oude club Querétaro: