Eredivisie

PSV verder achterop na 0-0 bij Willem II, Feyenoord wint

Feyenoord heeft zondag zonder al te veel problemen de koppositie in de eredivisie behouden. In de Kuip bood PEC Zwolle nauwelijks tegenstand (3-0). Het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst houdt een voorsprong van twee punten op Ajax, dat voor eigen publiek tegen NEC ook geen fout maakte (5-0). PSV, derde op de ranglijst, staat na het gelijkspel bij Willem II (0-0) al zes punten achter op Feyenoord.

Vooral de terugkeer van Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena gaf Feyenoord meer power. Vanaf de aftrap dicteerde de koploper de wedstrijd. PEC, dat met een versterkte verdediging speelde, beperkte zich veelal tot defensieve acties. Pas vijf minuten voor de rust kwam Feyenoord op voorsprong. Dirk Kuijt kopte een voorzet van Jens Toornstra binnen. Na 70 minuten volgde de bevrijdende tweede goal. Van afstand kogelde El Ahmadi raak, kort daarna was ook Toornstra trefzeker.

In Tilburg kwam zaterdag voor PSV een einde aan een reeks van 36 uitwedstrijden in de eredivisie waarin PSV steeds scoorde. De laatste keer dat dit niet gebeurde, was op 28 september 2014 bij sc Heerenveen. De ploeg van Phillip Cocu, die voor de interlandperiode ook al punten liet liggen tegen FC Twente, speelde in een veel te laag tempo om het Willem II moeilijk te maken. (ANP)