Dodental treinramp India opgelopen tot 145

De gehele nacht zijn reddingswerkers bezig geweest mensen te bevrijden uit de zwaar beschadigde trein.

Foto: Sanjay Kanojia / Reuters

Het dodental van de treinramp die zondag in India plaatshad is opgelopen naar 145. Dat meldt persbureau AP maandag op basis van een woordvoerder van de Indiase spoorwegen.

De trein was op weg van Indore naar Patna maar ontspoorde zondag rond 03.00 uur ‘s nachts nabij het dorp Pukrayan. De schok was daarbij zo heftig dat één van de wagons bovenop een andere terecht kwam. De gehele nacht zijn reddingswerkers bezig geweest mensen te bevrijden uit de zwaar beschadigde trein. Alle wagons zijn inmiddels doorzocht, maar men vreest dat als het voertuig wordt weggetakeld eventueel nog lichamen worden gevonden onder de trein.

De locatie van het ongeluk (tekst loopt verder onder kaartje):

Van de 145 doden zijn inmiddels 116 geïdentificeerd. Circa 226 mensen raakten gewond, waarvan 76 ernstig. De trein vervoerde duizend passagiers met een reservering, maar volgens schatting van de Indiase spoorwegen reisden circa zevenhonderd mensen extra mee.

Het ongeluk is het dodelijkste treinongeluk in India van de afgelopen vijf jaar. Treinongelukken komen in India vaak voor. Volgens een rapport van de Indiase regering uit 2012 komen jaarlijks 15.000 mensen om tijdens treinongevallen. Een onderzoek moet de achtergrond van het ongeluk uitwijzen, maar lokale media melden volgens AP dat de oorzaak waarschijnlijk slechte rails zijn.

Zondag liet de Indiase premier Narendra Modi via Twitter zijn medeleven met de slachtoffers blijken. “Ik bid voor de mensen die gewond zijn geraakt bij het treinongeluk”, schreef hij. “Ik heb geen woorden voor de kwelling van het verlies van mensenlevens.”

Twitter avatar narendramodi Narendra Modi Anguished beyond words on the loss of lives due to the derailing of the Patna-Indore express. My thoughts are with the bereaved families.
Twitter avatar narendramodi Narendra Modi Prayers with those injured in the tragic train accident. I’ve spoken to @sureshpprabhu, who is personally monitoring the situation closely.
Bekijk ook onze In beeld-fotoserie over reizen met de trein in India: Zo zitten de treinreizigers in India er dagelijks bij