Tennis

Andy Murray zet kroon op topjaar met zege in World Tour Finals

Andy Murray sluit het jaar af als nummer één van de wereld. De Schotse tennisser – in 2016 winnaar van onder meer Wimbledon en olympisch goud in Rio de Janeiro – versloeg zondag in de finale van de ATP World Tour Finals in Londen Novak Djokovic in twee sets: 6-3 en 6-4. Murray won de eerste set nadat hij in de achtste game de opslag van Djokovic had gebroken. In de tweede set verloor de Serviër meteen zijn opslag. In de vijfde game was het opnieuw prijs voor Murray. Maar Djokovic brak terug en maakte er 4-3 van. Drie games later benutte Murray het derde matchpoint, waarna de Britse fans hem op een ovatie trakteerden. „Het is een speciale dag”, zei Murray. „Ik heb heel wat grote wedstrijden van Novak verloren. Ik had nooit gedacht dat ik dit jaar als nummer één van de wereld zou afsluiten.” (ANP)