Spaans voetbal

Ronaldo leidt Real met hattrick langs Atlético in Madrileense derby

Foto GERARD JULIEN/AFP

Real Madrid heeft zaterdagavond optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van FC Barcelona, dat zonder de zieke Lionel Messi en de geschorste Luis Suárez in Camp Nou op 0-0 bleef steken tegen Málaga. In de stadsderby bij Atlético Madrid eiste Cristiano Ronaldo met drie treffers de hoofdrol voor zich op: 0-3.

Ronaldo dacht al na een kwartier de score te openen, maar zijn kopbal werd net voor de lijn gestopt door doelman Jan Oblak. Vlak daarna was het wel raak. De Portugese sterspeler mocht vanaf zo’n dertig meter aanleggen voor een vrije trap en schoot de bal snoeihard, via de muur, achter Oblak.

In de tweede helft verdubbelde Ronaldo vanaf de strafschopstip de voorsprong. Hij had de penalty zelf versierd door over het uitgestoken been van Stefan Savic te duiken. Ronaldo’s derde doelpunt, zijn achttiende in alle Madrileense derby’s, was een intikker na een slimme voorzet van Gareth Bale.

Door de overwinning vergrootte het nog ongeslagen Real Madrid de voorsprong op aartsrivaal FC Barcelona tot vier punten. Voor Atlético, dat in de Spaanse competitie al drie jaar niet meer had verloren van Real, was het de eerste nederlaag van dit seizoen in Estadio Vicente Calderón. Daar komt PSV woensdag op bezoek voor het duel in de groepsfase van de Champions League. (ANP)

    • Auteur Onbekend