ProRail plaatst borden bij spoorovergang Winsum

Er komen matrixborden te staan waarop wordt gewaarschuwd dat de overweg gevaarlijk is.

Schade aan de trein die gedeeltelijk is ontspoord na een botsing met een melkwagen op de spoorwegovergang aan de Voslaan. Foto Anjo de Haan / ANP

Matrixborden bij de onbewaakte spoorovergang bij het Groningse Winsum moeten in de toekomst ongelukken voorkomen. Dat meldt persbureau ANP op basis van ProRail. Tot de komst van die borden zal een verkeersregelaar die taak op zich nemen, aldus de spoorbeheerder.

Middels de matrixborden worden verkeersgebruikers gewaarschuwd dat ze te maken hebben met een gevaarlijke overweg.

Bij een treinongeluk vrijdagmiddag bij de onbewaakte spoorovergang raakten achttien mensen gewond. De trein, van vervoerder Arriva, werd aangereden door een melkwagen, en ontspoorde.

Toneel van zware ongevallen

De chauffeur van de melkwagen werd zaterdag na verhoor weer vrijgelaten. De 29-jarige man uit Coevorden blijft wel verdachte in het onderzoek. Dat geldt ook voor de 52-jarige machinist van de trein. Naar verwachting kan het treinverkeer op het traject maandag weer hervat worden, tot die tijd rijden er bussen.

De onbewaakte overweg was eerder het toneel van zware ongevallen. In 2014 kwamen bij twee verschillende ongelukken twee mensen om het leven.

    • Maarten Back