Premier League

Chelsea nieuwe koploper na halve uitglijder Liverpool

Chelsea is de nieuwe koploper in de Premier League. Het elftal van Antonio Conte won zondag de uitwedstrijd bij Middlesbrough met 1-0 en profiteerde van de halve uitglijder van Liverpool bij Southampton (0-0). Liverpool en Manchester City, dat won van Crystal Palace (2-1), volgen Chelsea op een punt. Diego Costa maakte het winnende doelpunt voor Chelsea en is met tien goals topscorer in Engeland.

Nog geen twee maanden geleden staakten enkele grote gokkantoren alle weddenschappen op een mogelijk ontslag van trainer Conte. De Italiaan leek op weg naar de uitgang, dachten ze. Inmiddels koppelt Chelsea resultaat aan aantrekkelijk spel, met de koppositie als beloning.

Opmerkelijk was ook de glorieuze rentree van Yaya Touré bij Manchester City. De Ivoriaanse middenvelder was onder de vorige trainer Pep Guardiola uit beeld geraakt, maar mocht zaterdag tegen Crystal Palace tot ieders verrassing weer eens starten. Touré bezorgde City met twee doelpunten de overwinning: 1-2. Manchester United verspeelde in de slotfase van het duel met Arsenal een voorsprong (1-1). Olivier Giroud bezorgde de bezoekers in de voorlaatste minuut een punt. Daley Blind mocht invallen van trainer José Mourinho, maar Memphis Depay werd geen speeltijd gegund. (ANP)