Michel van der Aa

Multimediale opera Sunken Garden gaat in maart naar de VS

De multimediale opera Sunken Garden van de Nederlandse componist Michel van der Aa maakt in maart zijn Amerikaanse première in Dallas bij The Dallas Opera. Van der Aa zal zelf de regie van de opvoeringen in het Margot and Bill Winspear Opera House op zich nemen. Na de première in de Barbican in Londen door The English Opera in 2013 werd Sunken Garden tijdens het Holland Festival opgevoerd. Dit jaar was een bewerking van de opera te zien bij de Opéra de Lyon en deze versie zal ook te zien zijn in Dallas. In Sunken Garden brengt Van der Aa een live opgevoerde opera en film samen in wat hij zelf een ‘occulte mystery film opera’ noemt. Het libretto is geschreven door de Britse scifi- en fantasyschrijver David Mitchell, bekend van onder meer de roman Cloud Atlas, in zijn eerste samenwerking met Van der Aa. In Sunken Garden in Dallas zullen de hoofdrollen vervuld worden door de Engelse bariton Roderick Williams als Tony Kramer, de Britse sopraan Katherine Manley als Zenna Briggs en de Zweedse sopraan Miah Persson als Iris Marinus. (NRC)

    • Daan van Lent