Genderneutraal schuiven

Nadat het eerst een sneeuwbui kreeg te verwerken, is Zweden nu in een nieuwsstorm beland. In Stockholm zou het “genderneutrale sneeuwschuiven” zijn uitgedraaid op een fiasco. Zweden voerde een paar jaar geleden namelijk beleid door om in de ochtend stoepen en fietspaden bij het sneeuwruimen prioriteit te geven, aangezien die worden gebruikt door ouders terwijl ze hun kroost naar school brengen. Het land werd afgelopen week getroffen door hevige sneeuwval, waardoor bijna al het verkeer vast kwam te zitten. Rechtse sites zoals Breitbart doken op het beleid met koppen als ‘Genderneutraal sneeuwschuiven stort Stockholm in chaos’. De Zweedse publiciste Lisa Magnusson schreef een opiniestuk waarin ze het tegendeel beweert. „Dit was de ergste sneeuwval in 111 jaar. Daar kun je haast niet tegen op vegen. ”

    • Clara van de Wiel