Geen ‘match’

Soundos el Ahmadi na twee maanden alweer weg als huiscomedian DWDD

Soundos el Ahmadi is niet langer de huiscomedian van De Wereld Draait Door. Ze nam begin september de klus over van Peter Pannekoek, maar vanaf eind oktober was El Ahmadi al niet meer te zien. Het programma gaf daar geen verklaring voor, waarop kijkers zich begonnen af te vragen of ze misschien in stilte was weggestuurd. Tegen Televizier zei de comedienne dit weekend dat ze in goed overleg heeft besloten te stoppen. De wekelijkse klus was te veel naast haar theater-, presentatie- en schrijfwerk. Bovendien was de „match” tussen haar comedystijl en de actualiteit niet altijd goed, zei ze. „Wat goed werkt in een stand-upcomedy-omgeving, sloeg soms niet goed aan tijdens de live-uitzending.” Eerder werden Pieter Derks en Peter Pannekoek door DWDD tot ‘huiscomedian’ omgedoopt. De huiscomedian heeft traditioneel de taak om de vrijdaguitzending af te sluiten met pakweg 2,5 minuut comedymateriaal, inhakend op het nieuws van de voorbije week. El Ahmadi maakte tot nu toe twee solocabaretvoorstellingen en zat in 2011 in Wie is de Mol?.(NRC)