In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Strandgangers nemen foto's van de Ariane 5-raket die succesvol werd gelanceerd vanuit Frans-Guyana.
AFP / Jody Amiet
Een man die ervan wordt beschuldigd dat hij een militant van Islamitische Staat is, zit op een voertuig van de Iraakse veiligheidsdienst. De man werd opgepakt in Mosul.
AP / Felipe Dana
In deze woensdag genomen foto wacht een vrouw bij het rendierkamp van haar familie in het noorden van Rusland. In de Yamalregio in Rusland wonen rendierherders. De temperatuur kan in het gebied dalen tot 50 graden onder nul. De herders hebben te maken met de lokale overheid die wil dat één op de zeven rendieren wordt geslacht.
AP / Petr Shelomovksy
Mannen verwijderen tape dat om het hoofd van een dode man was gewikkeld in de Filippijnen. Volgens de politie is hij om drugsgerelateerde redenen geëxecuteerd. Duizenden mensen kwamen al om in de door president Duterte aangejaagde oorlog tegen drugs.
Reuters / Romeo Ranoco
Wilde ganzen in Oderbruch, Oost-Duitsland.
AFP / Patrick Pleul
Een zeeleeuw in Mexico nadat hij bevrijd is uit visnetten die zijn nek ernstig beschadigd hebben.
AP / Christian Vizl
Obama wordt door Merkel verwelkomd voorafgaand aan een vergadering. Duitsland was de laatste stop van de laatste buitenlandtour van Obama.
AP /Michael Sohn
Kenia ruimde 5.250 illegale wapens op. Als je wapens wilt vernietigen, zijn er effectievere methoden dan ze in de hens te steken. Maar het is natuurlijk wel mediageniek. De Keniaanse vicepresident William Ruto was dinsdag dan ook aanwezig en hield een toespraak.
Ben Curtis / AP
Een caravan in Kaikoura lijkt de aardbeving zondagnacht in Nieuw-Zeeland te hebben overleefd, zij het niet zonder schade. Het epicentrum lag in landelijk gebied, waardoor er weinig slachtoffers vielen: slechts twee doden.
AFP / Marty Melville
Een jongen verzamelt bruikbare spullen op een vuilnisbelt aan de rand van Sanaa, Jemen.
Reuters / Mohamed al-Sayaghi
Ambtenarenprotest in Rio de Janeiro tegen voorgenomen bezuinigingen door de gouverneur van de stad.
AFP / Yasuyoshi Chiba
Een volbloed Andalusiër wacht op de keuring tijdens het Sicab International Pre Horse Fair in Sevilla, een jaarlijks paardenfestival dat om dit ene Spaanse paardenras draait.
Reuters / Marcelo del Pozo
De maan komt op vanachter het kasteel Almodovar in Cordoba, Spanje. Maandagnacht was er een 'supermaan' te zien. De maan leek groter dan ooit omdat de afstand tot de aarde het kleinst was sinds 1948.
AP / Miguel Morenatti
Bezoekers beschermen zichzelf tegen te vroeg ontploft vuurwerk op een vuurwerkfestival in Taunggyi in Myanmar. Het Taunggyi-festival is het een van de mooiste maar ook gevaarlijkste vuurwerkevenementen in Azië. Het vuurwerk wordt met heteluchtballonnen de lucht in gebracht en dan op hoogte afgestoken. In dit geval had de ballon nog niet genoeg hoogte.
AFP / Ye Aung Thu
Een met kogels doorzeefde auto met witte vlaggen staat verlaten in een straat in Mosul.
AFP / Odd Andersen
Belgische militaire vakbonden protesteerden dinsdag in Brussel tegen de verhoging van de pensioenleeftijd voor soldaten naar 63 jaar.
AFP / John Thys
Twee Irakese jongens huilen nadat hun vader omkwam bij een mortieraanval van IS in de wijk Samah in Mosul.
Reuters / Ahmed Jadallah
Bewoners kijken naar de resten van hun uitgebrande huizen na een grote brand in hun woonwijk in Mandaluyong, bij Manila.
Reuters / Erik De Castro
Twee wetenschappers dragen een saruskraanvogel die wordt uitgezet in de moerassen van Buriram, in het noorden van Thailand.
AP / Gemunu Amarasinghe
Maskermaker Ogawa Studio in Japan werkt de klok rond om aan de toegenomen vraag naar Trump-maskers te voldoen.
AP / Eugene Hoshiko