Arrestatie in verband met zaak verdwenen meisjes

Een 34-jarige Nederlander wordt verdacht van het onttrekken van de meisjes aan ouderlijk gezag. De 16-jarige Sam en Femke werden zaterdag in Albufeira gevonden.

Foto Lex van Lieshout/ANP

De Portugese politie heeft op verzoek van Nederland een 34-jarige Nederlander gearresteerd in verband met de vermissing van de meisjes Sam en Femke. De man wordt verdacht van het onttrekken van de minderjarige meisjes aan het gezag van hun ouders, meldt ANP.

Nederland gaat Portugal om uitlevering van de man vragen. De twee 16-jarige meisjes uit Bergen op Zoom werden zaterdag gevonden nadat ze sinds dinsdag werden vermist. Nadat bleek dat ze in Eindhoven het vliegtuig naar de stad Malaga in Spanje hadden genomen startten hun families samen met de Nederlandse en Spaanse politie een zoektocht, maar de meisjes bleven spoorloos.

Ze werden pas zaterdag teruggevonden in het Portugese Albufeira nadat de politie een tip had ontvangen. Toen de politie hen aantrof was ook de verdachte aanwezig. Portugese media melden dat de arrestant de Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit heeft en dat hij een internationaal arrestatiebevel tegen zich uit had staan.