Albufeira

Arrestatie na aantreffen vermiste meisjes aan Portugese zuidkust

Een 34-jarige Nederlander is gearresteerd in Portugal in verband met de vermissing van twee 16-jarige Nederlandse meisjes. Hij wordt verdacht van het onttrekken van de meisjes aan het ouderlijk gezag. De twee uit Bergen op Zoom werden zaterdag in het Portugese Albufeira gevonden, ze werden sinds dinsdag vermist. Nadat bleek dat ze in Eindhoven het vliegtuig naar Malaga in Spanje hadden genomen, begonnen hun families samen met de Nederlandse en Spaanse politie een zoektocht, maar de meisjes bleven spoorloos. Ze werden pas zaterdag teruggevonden in Portugal na een tip. Toen de politie hen aantrof, was ook de verdachte aanwezig. Portugese media melden dat de arrestant de Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit heeft en dat er al een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitstond. (ANP)

    • Pepijn Hendriks