overname

Kamer: Toestemming EZ nodig bij PostNL

De Tweede Kamer wil dat de minister van Economische Zaken toestemming moet geven voor de overdracht van grote aandelenpakketten van PostNL. De Postwet moet daarvoor voor het eind 2016 met een spoedwet worden aangepast. Zo wil de Kamer een overname van PostNL door het Belgische postbedrijf Bpost kunnen blokkeren.

Een PvdA-motie met deze strekking is donderdag door de Kamer aangenomen. Bij het indienen van de motie, toonde minister Kamp (EZ, VVD) zich welwillend. Eerder spraken zowel Kamp als premier Rutte zich uit tegen een overname.

Bpost geeft echter niet op. In een donderdag verstuurde, niet openbaar gemaakte brief aan PostNL herhaalt het bedrijf zijn verzoek om samenvoeging te bespreken. In de brief gaat Bpost in op de „bezorgdheden en vragen” van PostNL. (NRC)