Man aangehouden om terreurdreiging Rotterdam

Het gaat om een 45-jarige verwarde man die al vaker valse meldingen bij de politie heeft gedaan.

Er werden zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen getroffen. Foto Remko de Waal/ANP

In Rotterdam is donderdagavond een 45-jarige verwarde man aangehouden in het onderzoek naar de melding van de mogelijke terreurdreiging op Rotterdam The Hague Airport.

In een verklaring laat de politie weten dat het om een ongewenste vreemdeling gaat zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man heeft al eerder valse meldingen gedaan bij de politie.

Update vrijdagmiddag: Omdat de man nog een straf van dertien dagen open heeft staan blijft hij voorlopig vastzitten terwijl er verder onderzoek wordt gedaan.

Men vermoedt dat de man betrokken is bij de melding van donderdagmorgen waarna de politie en Koninklijke Marechaussee besloten de luchthaven extra te beveiligen.

Lees ook: Onderzoek Rotterdam Airport om mogelijke terreurdreiging

Melding ‘stil alarm terrorisme’

De veiligheidsdiensten deden donderdagmiddag urenlang onderzoek nadat er een anonieme tip binnenkwam. Die werd iets na het middaguur verspreid via het P2000-netwerk onder de melding ‘stil alarm terrorisme’.

Het P2000-netwerk is onderdeel van het C2000-communicatienetwerk van de hulpdiensten. De politie, ambulance, brandweer en de Koninklijke Marechaussee versturen alarmeringen via dit netwerk.

Tijdens het onderzoek werden “extra zichtbare en onzichtbare beveiligingsmaatregelen genomen”. Vooral auto’s en bussen zijn gecontroleerd. Het vliegverkeer is niet stilgelegd, de luchthaven bleef ook gewoon open.

    • Maarten Back