Geblesseerde Robben mist topper Dortmund-Bayern

Voetbal Bayern-trainer Ancelotti kan opnieuw niet beschikken over Arjen Robben, die bij Oranje geblesseerd raakte. „De kalender is te vol.”

Foto Jerry Lampen/ANP

Arjen Robben speelt zaterdag niet voor Bayern München in het topduel bij Borussia Dortmund. De 32-jarige aanvaller heeft nog te veel last van een blessure, die hij afgelopen zondag opliep in de kwalificatie-interland van Nederland tegen Luxemburg, toen hij de openingstreffer maakte maar uitviel in de rust.

Details over het letsel van Robben werden niet gegeven. Bayern-trainer Carlo Ancelotti gaf wel aan dat Robben, die nog maar net was hersteld van een langdurig kwetsuur aan de hamstring, geen groot probleem heeft. Vermoedelijk kan hij over een week wel weer spelen voor de regerend Duits kampioen.

Ancelotti liet bovendien weten in de topper tegen Dortmund niet te kunnen beschikken over Javier Martinez en Kingsley Coman. Ook zij zijn niet fit. Of Arturo Vidal en Douglas Costa inzetbaar zijn is onzeker. Ook zij kwamen geblesseerd terug van interlandverplichtingen.

Het afstaan van spelers aan hun land zorgt volgens Ancelotti voor steeds meer problemen bij internationale topclubs als Bayern. „Wij zijn niet de enige die daarmee kampen. De internationale kalender is gewoon te vol en de belasting voor de spelers te zwaar. Ik ga niet over de planning, maar ik vind wel dat hier een oplossing voor moet komen.”

Lees ook Robben was terug, voor 45 minuten….

Bayern deelt de koppositie in de Bundesliga met RB Leipzig. Dortmund is vijfde met een achterstand van zes punten. De Duitse klassieker is extra pikant omdat bij Bayern international Mats Hummels meedoet, tot dit seizoen jarenlang aanvoerder en boegbeeld van Borussia. Aan de andere kant keerde Mario Götze terug in Dortmund na een teleurstellende periode bij Bayern. De thuisploeg mist nog altijd Marco Reus, die nu kampt met een lichte hielblessure.

Dortmund-Bayern (zaterdagavond 18.30 uur) is zaterdag niet de enige kraker in het internationale clubvoetbal. Om 13.30 begint in Engeland het duel tussen Manchester United (zonder de geschorste Zlatan Ibrahimovic) en Arsenal. Om 20.45 is in Madrid de aftrap van de stadsderby tussen Atlético en Real. Zondag begint om zes uur de Turkse derby tussen Fenerbahce en Galatasary. Om 20.45 uur treffen AC Milan en Internazionale elkaar in de Italiaanse Serie A. (ANP)