Tientallen doden bij explosie in Mozambique

Ook raakten meer dan honderd mensen gewond toen een groep mensen brandstof probeerde te tappen uit een omver gekieperde truck.

De vlag van Mozambique
De vlag van Mozambique Foto Miran Hojnik / Flickt

Bij een gasexplosie in Mozambique zijn donderdag zeker 73 mensen om het leven gekomen. Meer dan honderd anderen raakten gewond. Dat heeft de Mozambikaanse overheid laten weten, meldt persbureau Reuters.

De ontploffing vond plaats toen een groep mensen brandstof probeerde te tappen uit een omver gekieperde brandstoftruck. Door de stijgende hitte ontstond een explosie. De gewonden zijn naar een nabijgelegen ziekenhuis afgevoerd.

Het incident vond plaats in het dorpje Caphiridzange in de provincie Tete, nabij de grens met Malawi. De auto was op weg van de Mozambikaanse kuststad Beira naar Malawi, toen het ongeluk gebeurde. Mozambique is een van de armste landen ter wereld en wordt geregeld geplaagd door voedseltekorten en droogte.

De regio waar de ontploffing gebeurde: