Ter Mors stopt met shorttrack en kiest voor langebaan

De WK shorttrack in Rotterdam van volgend jaar maart zijn waarschijnlijk haar laatste wedstrijden bij die discipline.

Foto Vincent Jannink / ANP

Jorien ter Mors wil zich na dit seizoen alleen nog toeleggen op het langebaanschaatsen. De 26-jarige schaatster stopt dan met individueel shorttracken, zo liet ze donderdag tegenover een camera van de NOS weten. De WK shorttrack in Rotterdam van volgend jaar maart zijn waarschijnlijk haar laatste wedstrijden bij die discipline.

Ter Mors neemt afscheid van de sport omdat ze zich in de aanloop naar de Olympische Winterspelen van 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang volledig wil richten op het langebaanschaatsen. “Mijn gevoel zegt dat wat ik in het shorttrack wil halen, niet haalbaar gaat zijn. Zeker individueel”, aldus de Twentse.

Lees ook: Wat is het geheim van alleskunner Jorien ter Mors?.

Olympisch kampioen van 2014

Onduidelijk is of Ter Mors nog wel actief blijft bij de aflossingsploeg van de shorttrackers, met wie ze in 2011 een zilveren WK-medaille bij de wereldkampioenschappen won. De schaatster wil in elk geval het komende WK in eigen land nog in teamverband uitkomen. Ze zegt daarover tegen de NOS:

“Ik ben een mooi plaatje in het relayteam en wil dat nog niet weggooien voor iets wat in eigen huis een groot spektakel kan zijn.”

Jorien ter Mors werd vorig jaar Europees Kampioen shorttrack en won in totaal drie medailles bij de WK. Op de langebaan werd ze Olympisch kampioen op de 1.500 meter en de ploegenachtervolging. Ook won Ter Mors, na een pauze van anderhalf jaar, vorig jaar bij de WK goud op de 1.000 en 1.500 meter.

    • Joost Pijpker