Ruil de ene serie voor de andere

Wat moet je ermee? Zo’n stapel dvd’s met kwaliteitsseries die je al hebt gezien en toch niet wil wegdoen ‘omdat ze zo goed zijn’. Het antwoord is simpel: ruilen. Want inderdaad, weggooien is zonde. Bovendien, je bewijst het milieu er ook geen dienst mee en het kan nog heel wat plezier opleveren. Niet alleen kan zo’n ruilmoment een goede aanleiding zijn om met vriend, buurvrouw of collega nog eens de discussie te voeren of „het tweede seizoen van The Bridge nou beter is dan het derde” en of „Claire Underwood niet wreder is dan haar echtgenoot”. Ook geeft het meer zicht op wat er, sinds het begin van deze eeuw, allemaal is bedacht in al die creatieve schrijversruimtes wereldwijd. Want terwijl de budgetten voor tv-series omhoog schieten en steeds meer filmsterren schitteren in dure Amazon- en Netflix-producties, moeten we niet vergeten dat The Sopranos, The Wire en Six Feet Under ruim 10 jaar terug al aanleiding gaven tot eindeloos doorkijken – en dat in een tijd dat de term ‘bingewatchen’ nog niet bestond. Kortom, houd een feestje en ruil die dvd-box met The Killing 2 voor een exemplaar van Homeland 4. Of geef alle seizoenen van The Good Wife weg en ontvang alle seizoenen van Mad Men. En heb je toch alles al gezien? Dan kan je die dvd’s misschien met iemand ruilen voor een Netflix-cadeaubon. Of voor geld, om daarmee één nieuwe serie te kopen. Er is trouwens niks mis mee om gewoon alles te houden en later weer eens te bekijken. Want wie ging er in aflevering 5 van seizoen 1 van Six Feet Under ook alweer dood? En welke beesten in het zwembad van Tony Soprano vormden de aanleiding voor de maffiabaas om de psychiater te bezoeken?