Pratende dieren of de liefde

2016 was het jaar van de pratende dieren: de mensheid stelde daarentegen teleur. Zoals Disney’s The Jungle Book, met zijn digitale Baloo, Bagheera en Shere-Khan. Of de blaffende waanzin van Huisdierengeheimen. Of de zeestrapatsen van Finding Dory. En de Apocalyps is best grappig als hij komt in de vorm van tornado’s en haaien: voor een tientje heeft u de vierdelige Sharknado-reeks in huis.

In de categorie ‘ten onrechte geflopt’ kunt u de puntgave retro-actiekomedie The Nice Guys alsnog inhalen. Ook kostuumfilm Love & Friendship springt eruit: zie de sluwe, onbeschaamde Lady Susan 18de eeuws Engeland om haar vingertje winden. Romantiek en liefde waren dun gezaaid in 2016, al mocht de geestige (anti-) romantische komedie Trainwreck van Amy Schumer er wezen.

Dick Maas’ leeuwenfilm flopte, maar zijn oeuvre van (horror)komedies vond onderdak in een achtdelige, zeer redelijk geprijsde Dick Maas Collectie. Echte koopjes. Twaalf klassiekers van de fijn irritante Franse komiek Louis de Funes voor 19,99 euro. En nu J.K. Rowlings toverwereld terugkeert via de film Fantastic Beast en Where To Find Them heeft u de complete Harry Potterserie, 8 films, voor slechts 14,99 euro in huis. Restverwerking? Ja, en een buitenkansje.