overname

Bpost wil nog steeds praten met PostNL

Het Belgische Bpost blijft bij PostNL aandringen om de mogelijkheid van een fusie te bekijken. In een brief wordt PostNL uitgenodigd om toch samen rond de tafel te gaan zitten, meldde Bpost donderdag in een verklaring. De brief is niet openbaar gemaakt. Bpost deed twee weken geleden een voorstel voor de overname van zijn Nederlandse branchegenoot, voor circa 2,5 miljard euro. Bpost benadrukte dat er alleen een definitief bod zou volgen indien PostNL met het voorstel zou instemmen. PostNL wees het voorstel af. Als „antwoord op bezorgdheden en vragen” heeft Bpost PostNL nu een brief teruggestuurd. De zorgen betreffen onder andere het feit dat een aanzienlijk deel van de aandelen van Bpost in handen is van de Belgische staat. Ook het Nederlandse kabinet heeft zich tegen een overname uitgesproken. (ANP)