Ongeluk

Explosie van tankwagen in Mozambique eist 73 levens

. Bij de explosie van een tankwagen vol brandstof zijn donderdag in Noord-Mozambique zeker 73 mensen omgekomen en vielen er tientallen gewonden. De tankwagen, vanaf de havenstad Beira onderweg naar het buurland Malawi, was niet ver van de grens, in de provincie Tete, door nog onbekende oorzaak gekanteld. Volgens een eerste reconstructie kwam het tot een explosie toen werd geprobeerd brandstof uit de tankwagen te hevelen. Het was niet meteen duidelijk of de explosie gebeurde tijdens bergingswerkzaamheden of omdat mensen probeerden aan gratis brandstof te komen. Mozambique is een van de armste landen ter wereld. De regering in de hoofdstad Maputo, tweeduizend kilometer zuidelijker, kondigde donderdag aan meteen een onderzoeksmissie naar het gebied te sturen. (Reuters)

    • Marc Leijendekker