Leonard Cohen overleed in zijn slaap na een val

“Zijn dood was snel, onverwacht en vredig”, zegt manager Robert Kory in een verklaring.

Leonard Cohen tijdens een optreden in de Amsterdamse Ziggo Dome in 2013.
Leonard Cohen tijdens een optreden in de Amsterdamse Ziggo Dome in 2013. Foto Ferdy Damman / ANP

De Canadese zanger, songwriter en dichter Leonard Cohen overleed in zijn slaap na een val in zijn appartement in Los Angeles. Dat heeft zijn manager donderdag bekendgemaakt, zo schrijft persbureau AP.

“Zijn dood was snel, onverwacht en vredig”, zegt manager Robert Kory in een verklaring. Cohen overleed op 7 november op 82-jarige leeftijd. Enkele dagen later werd op zijn officiële Facebook-pagina zijn dood bevestigd, maar over de doodsoorzaak was tot nu toe niets bekendgemaakt.

Lees ook de necrologie: Sombere zanger die de ziel diep wist te raken

Cohen werd tijdens een afscheidsceremonie in Montreal begraven op 10 november, dezelfde dag als dat zijn overlijden bekend werd gemaakt. Alleen zijn directe familie en vrienden waren daarbij aanwezig.

Bekijk ook de aflevering van DWDD terug waarin Iris Hond, Nederlandse pianiste en goede vriendin van Cohen, vertelde dat de Canadese zanger was gevallen en in coma was geraakt: