Faillissement

Schuldeiser naar rechter om World Expo-schandaal

Evenementenbedrijf DVP gaat naar de rechter omdat ze een hoger bedrag eist van de failliete Stichting World Expo Milaan dan de curator bereid is toe te kennen. DVP vordert een bedrag van 428.911 euro. Dat blijkt uit een overzicht van ingediende schuldvorderingen van de curator, mr. R. Steenhoek. Volgens Steenhoek moet het bedrag lager uitvallen. Komende week ontmoeten de curator en DVP elkaar bij de rechter-commissaris. Zij moeten daar tot een overeenkomst zien te komen. Als dat niet lukt, wacht een rechtszaak. Opvallend op de lijst van door de curator erkende schuldvorderingen is een BV van de failliete expo-stichting in Milaan. Deze eist 165.221 euro en is ingediend door voormalig directeur Peter van der Schoot. Ook claimt Van der Schoot een bedrag van 49.610 euro van de stichting voor zichzelf.

Stichting World Expo Milaan is opgericht op verzoek van de gemeente Rotterdam en diende om subsidie van het Rijk te ontvangen waarmee het paviljoen tijdens de Expo in Milaan betaald is. De gemeente wilde dit paviljoen als uithangbord om de Expo in 2025 naar Rotterdam halen. Dat is niet gelukt. Stichting World Expo Milaan verkeerde van meet af aan in financiële problemen door een tekort op de begroting. In totaal claimen schuldeisers 2,4 miljoen euro.