drieduizend Oud-werknemers

Aanklacht tegen staat om giftige verfstof op terrein van Defensie

Advocaat Rob Bedaux gaat namens 3.000 oud-werknemers van Defensie de staat aanklagen. Dat meldt de Limburgse omroep L1. Volgens Bedaux handelde de staat onrechtmatig tegenover de medewerkers van het Defensieterrein in Eygelshoven en Brunssum die werktenn met de giftige stof chroom-6. Via een WOB-verzoek kreeg Bedaux inzicht in het aantal Defensie-medewerkers dat ziek werd na het werken met de chroomverf: zo’n 1.200 medewerkers hielden er klachten aan over, van huiduitslag tot verschillende vormen van kanker. Met een dossier van dertig pagina’s zegt Bedaux aan te kunnen tonen dat Defensie op de hoogte was van het gevaar van chroom-6. Vorig jaar maart kwam Defensie met een vergoedingsregeling voor mensen die meer dan twaalf maanden met chroom-6 werkten. (NRC)

    • Maarten Back