Benefietbijeenkomst

Clinton spreekt weer en moedigt aan om de VS ‘eerlijker’ te maken

Hillary Clinton heeft woensdagnacht voor het eerst sinds ze haar nederlaag bij de verkiezingen toegaf weer in het openbaar gesproken. Ze erkende op een benefietbijeenkomst in Washington dat het „niet gemakkelijk” was weer op te treden. „Afgelopen week waren er momenten dat ik alleen maar op de bank wilde kruipen met een goed boek en onze honden en het huis nooit meer uit wilde.” Over de oorzaken van het verlies sprak ze niet. Haar speech hield volgens persbureau AP het midden tussen ‘peptalk en een toespraak op een begrafenis’. „Ik weet dat veel mensen afgelopen week zich afvroegen of dit nog wel het land is dat we dachten dat het was (...) maar luister alsjeblieft als ik dit zeg: de VS zijn het waard. Het is aan ieder van jullie om te blijven doorzetten, zodat we het land beter, sterker en eerlijker maken.” (NRC)