FC Twente uitgeschakeld in Champions League

Ze verloren in de achtste finale de thuiswedstrijd met 0-4 van Barcelona. Uit ging FC Twente met 1-0 ten onder.

De voetbalsters van FC Twente zijn woensdagavond uitgeschakeld in de achtste finale van de Champions League. Barcelona was in De Grolsch Veste in Enschede met 4-0 veel te sterk. Een week eerder verloor Twente de uitwedstrijd met 1-0.

Twitter avatar FCTwenteVrouwen FC Twente Vrouwen Afgelopen. FC Twente verliest de return tegen FC Barcelona met 0-4 en is daarmee uitgeschakeld in Europa. #uwcl #twefcb

In de vorige ronde was FC Twente nog te sterk voor Sparta Praag.

Vorig seizoen was Barcelona ook te sterk

De kampioen van Nederland speelde aanvallend en creëerde ook een aantal kansen. Barcelona was een stuk effectiever. In een van de eerste kansen kopte Marte Torrejón in de 18e minuut vanuit een hoekschop knap binnen. Twintig minuten later stond het 0-2 door een doelpunt van Andressa Alves. Vlak voor het einde scoorde Barcelona nog twee keer.

Vorig jaar zorgde de Spaanse ploeg ook voor de uitschakeling van de speelsters van FC Twente. Toen was de achtste finale ook het eindstation. Een ronde eerder zorgde FC Twente voor een stunt door het sterke team van Bayer München uit te schakelen.

Bericht op basis van het ANP