Toegangskaarten

‘Politiecommissaris Amsterdam uit functie gezet wegens verduistering’

De Rijksrecherche doet onderzoek naar een politiecommissaris uit Amsterdam-Zuidoost. Dat meldt Het Parool. De 64-jarige man zou verdacht worden van „verduistering in dienstbetrekking”. Toegangskaarten voor de Ziggo Dome en de Arena, die beide in Zuidoost liggen, zou de man gedurende meerdere jaren privé hebben gebruikt.

Als gevolg van de verdenkingen zou de politiecommissaris woensdagochtend uit zijn functie zijn gezet. Het onderzoek is al maanden gaande volgens Het Parool, maar de verdenkingen zijn inmiddels „dusdanig serieus en hard” dat nu tot deze stap besloten is. De betrokken man ontkent tegenover Het Parool iets misdaan te hebben. Volgens hem zouden mensen hem moedwillig willen beschadigen.

De Rijksrecherche wil niet bevestigen dat er een onderzoek naar de man loopt. Een woordvoerder wil alleen kwijt dat er „al enige tijd een onderzoek naar een politiemedewerker uit de eenheid Amsterdam loopt”. De politie komt de laatste tijd vaker in het nieuws wegens discutabele uitgaven. Onlangs stapte de hele Centrale Ondernemingsraad van de politie op, nadat bekend werd dat er jarenlang „ondoelmatige en disproportionele uitgaven” waren gedaan. (NRC)