Recensie

Robbie Williams mikt op verkoop concertkaartjes

Pop

Robbie Williams The Heavy Entertainment Show

Alles wat er goed en vooral slecht is aan Robbie Williams’ elfde album The Heavy Entainment Show ligt besloten in het titelnummer. „Good evening lovers of quality entertainment”, pocht Robbie in een bombastisch lied waar de ironie vanaf druipt, maar dat er met heipalen in ramt dat er hier concertkaartjes verkocht moeten gaan worden. ‘Party Like a Russian’ met een zekere Sergei Prokofiev vermeld als co-componist is een drammerige kermisstamper met kozakkenkoor. Met liedjes over „mad motherfuckers” en ware liefde garandeert Williams entertainment voor jong en oud. Vreemde eend tussen medewerkers Guy Chambers, Ed Sheeran en ‘Robert Williams’ (Robbie zelf) is Rufus Wainwright, die met het duet ‘Hotel Crazy’ een schaars moment van contemplatie inbouwt.