‘Politiecommissaris A’dam uit functie wegens verduistering’

Dat meldt Het Parool. De man zou met toegangskaarten van de politie privé naar concerten en voetbalwedstrijden zijn gegaan.

Foto Lex van Lieshout / ANP

De rijksrecherche doet onderzoek naar een politiecommissaris uit Amsterdam-Zuidoost. Dat meldt Het Parool. De 64-jarige man zou verdacht worden van “verduistering in dienstbetrekking”. Toegangskaarten voor de Ziggo Dome en de Arena, die beide in Zuidoost liggen, zou de man gedurende meerdere jaren privé hebben gebruikt.

Als gevolg van de verdenkingen zou de politiecommissaris woensdagochtend uit zijn functie zijn gezet. Het onderzoek is al maanden gaande volgens Het Parool, maar de verdenkingen zijn inmiddels “dusdanig serieus en hard” dat nu tot deze stap besloten is. De betrokken man ontkent tegenover Het Parool iets misdaan te hebben. Volgens hem zouden mensen hem moedwillig willen beschadigen.

De rijksrecherche wil niet bevestigen dat er een onderzoek naar de man loopt. Een woordvoerder wil alleen kwijt dat er “al enige tijd een onderzoek naar een politiemedewerker uit de eenheid Amsterdam loopt”. De politie zegt in een verklaring op de website:

“Op woensdag 16 november is een politiemedewerker van de eenheid Amsterdam buiten functie gesteld vanwege verdenking van een strafbaar feit. Het strafrechtelijk onderzoek wordt uitgevoerd door de rijksrecherche. Hangende dit onderzoek worden geen nadere mededelingen gedaan.”

De politie komt de laatste tijd vaker in het nieuws wegens discutabele uitgaven. Een ruime week geleden stapte de hele Centrale Ondernemingsraad van de politie op, nadat bekend werd dat er jarenlang “ondoelmatige en disproportionele uitgaven” waren gedaan. Er werden onder meer tienduizenden euro’s besteed aan feestjes en diners. Inmiddels lopen er drie interne onderzoeken van de politie naar leden van de ondernemingsraad.