Overnamepoging

Bpost ‘zoekt ladder om langs het venster binnen te geraken’ bij PostNL

Een overname van PostNL door het Belgische postbedrijf Bpost is nog mogelijk. Dat zei Koen Van Gerven, bestuursvoorzitter van Bpost, dinsdag op een beleggersbijeenkomst in Antwerpen, meldt de Belgische krant De Tijd. „De deal is nog niet van de baan”, zei Van Gerven tijdens een toelichting van de strategie voor de komende vijf jaar. Vrijdag wees PostNL een voorstel voor overname af, onder meer uit angst voor controle door de Belgische overheid. De afwijzing is volgens Van Gerven niet definitief: „Men heeft me verteld dat ik die brief moet lezen als volgt: ze hebben de deur dichtgeslagen maar er staat nog een venster op een kier. Ik ga nu op zoek naar een ladder om langs dat venster binnen te geraken.” Van Gerven liet weten dat er geen vijandig bod zal komen. De verwachting is dat Bpost het bod zal verhogen, van 5,65 euro per aandeel tot mogelijk 6,10 euro. (NRC)