Onderzoek

‘Werksfeer onder beveiligers van politici en koninklijke huis slecht’

Bij de politiedienst die verantwoordelijk is voor de beveiliging van bedreigde politici en het koninklijk huis heerst een verstoorde werksfeer. Intern is er wantrouwen, miscommunicatie, conflict. Tot gevaar heeft dat niet geleid, maar de cultuur is wel aan verbetering toe. Dat zou blijken uit een onderzoek dat de Dienst Bewaken en Beveiligen deze week aan zijn medewerkers presenteert. Het hoofd van de dienst is naar aanleiding van het onderzoek opgestapt. Er zou een kloof zijn tussen beveiligers die er al lang zitten en de jongere garde. Die laatste heeft het gevoel dat langzittenden, vaak in een coördinerende rol, met twee maten meten. Vooral over de regels blijkt onduidelijkheid, wat leidt tot onmin.

Beveiligers hangen en klagen pagina 9
    • Freek Schravesande