Opinie

    • Margot Poll

Met Nadim

Margot Poll belt met derdejaars farmaciestudent Nadim Diab (21) met wie Maarten van Rossem vorige week een weddenschap afsloot

Wat is er gebeurd?

„Vorige week dinsdag ging ik naar de Election Night in Utrecht om de presidentsverkiezingen te volgen met commentaar van historicus Maarten van Rossem. Bij een van de vragensessies vroeg ik hem wat er zou gebeuren als Clinton zou winnen maar daarna alsnog schuldig werd bevonden om de mailtjes. En wat hij daarvan vond.”

En wat hij antwoordde hij?

„ Dat die mailtjes geen enkele rol zouden spelen. Hij vertelde over minister Kamp die ook mailtjes vanaf zijn privé-account had verstuurd. Het kwam erop neer dat hij ‘mailtjes’ volstrekt oninteressant vond. Clinton zou gewoon gaan winnen en als hij ongelijk zou hebben, kreeg ik duizend euro van hem en zou hij een hamburger met me gaan eten. Ik hoefde hem niets te betalen als Clinton zou winnen.”

De avond in Tivoli/Vredenburg was al voorbij toen pas duidelijk werd dat hij ongelijk had.

„Het werd natuurlijk ook pas de volgende dag bekend. Mijn vriendengroepje heeft de avond gefilmd en spoorde mij aan me te melden bij RTV Utrecht, dat naar de jongen met het petje op zoek was.”

Heb je al wat van Maarten van Rossem gehoord?

„Nee, nog niet. Volgens Van Rossem was het een blonde jongen met een petje. Ik ben niet blond, maar had wel een rood petje op met Make America Great Again. De blonde jongen was Joep, een van de vrienden met wie ik was, maar die stelde eerder een vraag over de invloed van WikiLeaks op deze verkiezing.”

Ik heb mevrouw Van Rossem net gebeld en het is bekend dat je bent ‘gevonden’.

„Ik wacht rustig af. Het lijkt me interessant om met Van Rossem over politiek te praten. Hij weet vast ook veel over het Midden-Oosten. Daar kom ik oorspronkelijk vandaan.”

    • Margot Poll