Adidas staat op zijn strepen

Adidas probeert een stokje te steken voor een poging van voetbalclub FC Barcelona om het blauw-rood gestreepte shirtje als merk te registreren. De sportkledingmaker vindt dat het Barça-strepenmotief veel te dicht in de buurt komt van zijn driestrepenmerk en meent dat Barcelona hiermee merkinbreuk pleegt. In de procedure doet het bedrijf beroep op maar liefst 22 Amerikaanse merkregistraties: de strepen op de mouw van een trainingspak, op een schoen, op een petje, op een slipper en ga zo maar door. Om de grote bekendheid van het merk te onderstrepen strooit Adidas in de aanklacht met namen van beroemheden die allemaal de Adidas-driestreep zouden dragen. Zou het toeval zijn dat de oppositie door Adidas werd ingediend slechts enkele dagen nadat Barcelona en adidas-concurrent Nike hun meerjarige mega-sponsordeal bekend maakten?

    • ---