voetbal

Erik Velderman nieuwe directeur van FC Twente

FC Twente heeft in Erik Velderman een opvolger gevonden voor Onno Jacobs. Velderman (50) gaat per 1 januari aan de slag als algemeen en financieel directeur bij de eredivisieclub. Samen met Jan van Halst (commerciële zaken) vormt Velderman vanaf dan de directie van FC Twente. Onder Jacobs ontsnapte de club ternauwernood ontsnapte aan een faillissement en intrekking van de licentie. Jacobs legt zijn werk eind deze maand neer. Hij kan de drukke baan in Enschede niet langer combineren met zijn privésituatie. Velderman krijgt de opdracht om de weg naar verder herstel voort te zetten. FC Twente verwacht voor het einde van dit jaar promotie te maken naar categorie 2, wat noodzakelijk is om de licentie te mogen houden. „Op voetbaltechnisch, commercieel, financieel en operationeel gebied is er de afgelopen periode al veel werk verzet, maar er moet ook nog heel veel gebeuren om de gestelde doelen te bereiken”, schrijft de clubleiding van FC Twente. Velderman werkt momenteel als financieel directeur bij VolkerWessels Telecom. Eerder was hij financieel directeur bij de NS. Hij werkte ook bij Nuon, Arcadis en PricewaterhouseCoopers. „Ik ben supergemotiveerd en vereerd om bij deze mooie club aan het werk te mogen gaan”, zegt Velderman. „FC Twente moet op bedrijfsmatig vlak, net als op sportief vlak, terug naar de subtop. ‘Gewoon doen’ is daarbij essentieel.” (ANP)

    • Rob Schoof