Ouders

Verplichte opvoedcursus moet kindermishandeling tegengaan

Ouders zouden verplicht een opvoedcursus moeten volgen. Dat vindt een werkgroep onder leiding van de Amsterdamse burgemeester Van der Laan. De cursus moet het grote aantal kindermishandelingen in Nederland verminderen – het zijn er naar schatting jaarlijks 120.000. Meestal gaat om emotionele verwaarlozing, bijvoorbeeld doordat ouders veel ruzie maken waar de kinderen bij zijn, of doordat ouders in een vechtscheiding verwikkeld zijn. De cursus zou aanstaande ouders ook moeten voorbereiden op het ouderschap. Op hetzelfde moment was staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid, PvdA) in gesprek met PvdA en ChristenUnie over opvoedcursussen. De partijen zijn voor die cursussen, maar die moeten niet verplicht zijn, vinden ze. (NRC)

    • Kim Bos
    • Titia Ketelaar