Fraude

Franse belastingdienst wil 2 miljard euro terug van Société Générale vanwege affaire-Kerviel

Handelaar

Het Franse ministerie van Financiën probeert 2,2 miljard euro, of een deel daarvan, terug te krijgen van Société Générale. Dat meldt zakenkrant Les Echos. Het gaat om belastingvoordeel waar de bank van profiteerde nadat handelaar Jérôme Kerviel in 2008 via frauduleuze methoden bijna 5 miljard euro had verspeeld. Een beroepshof in Versailles oordeelde in september dat de bank medeverantwoordelijk is voor de fraude en dat Kerviel ten onrechte ontslagen is. De oud-handelaar, die tegenwoordig het kapitalisme kapittelt, heeft altijd gezegd dat zijn bazen van zijn risicovolle posities op de hoogte waren. Het aandeel Société Générale daalde dinsdagochtend in Parijs rond de 2 procent, maar de banktop zegt zich geen zorgen te maken. (NRC)

    • Barbara Rijlaarsdam