Drukste ochtendspits van 2016 tot nu toe

Door de aanhoudende motregen werden dagelijkse files een stuk langer dan normaal, aldus de ANWB.

Auto's staan op de A20 in de file, vorig jaar.
Auto's staan op de A20 in de file, vorig jaar. Foto Lex van Lieshout / ANP.

De spits van dinsdagochtend is de drukste van dit jaar. Op het hoogtepunt, iets na 8.00 uur, stond 822 kilometer file op alle A- en N-wegen samen, volgens de ANWB. De avondspitsen meegerekend was het de op twee na drukste spits van 2016. Op 10 november stond ‘s avonds 882 kilometer, op 1 november 928 kilometer.

De drukte is vooral een gevolg van de aanhoudende motregen. Daardoor werden dagelijkse files een stuk langer dan normaal, aldus de ANWB. Inmiddels zijn de meeste files opgelost. Rond 11.00 stond nog 16 kilometer file.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer Goed nieuws uit Den Haag. De #A4 > Amsterdam is OPEN! Het verkeersinfarct mag nu gaan.

Ongelukken

Ook hebben nogal wat ongelukken plaatsgevonden. Daardoor werden de A28 bij afrit Eelde, de A73 richting Nijmegen, de A4 richting Amsterdam bij Den Haag en de A12 bij Woerden tijdelijk afgesloten. Bij de Van Brienenoordbrug richting Breda botsten twee auto’s en een vrachtwagen op elkaar. Door een aanrijding op de A1 tussen Hengelo en Apeldoorn moest een rijstrook dicht. Op de A2 liep de vertraging op tot anderhalf uur door een ongeluk.

Op de A9 ontstond rond de 20 kilometer file tussen knooppunt Kooimeer en afrit Haarlem-Zuid. Twee rijstroken waren dicht door een ongeluk.