Recensie

Recensie

Dit spel is net zo gewelddadig als de Amerikaanse postbodes

Nieuwe games

Over smaak valt niet te twisten, maar een duur spel dat bugs vertoont? Eén bal. Gelukkig is icoon Peter Molyneux iets beter op dreef met zijn nieuwste game. En écht leuk is ‘RungunJumpgun’ – tenzij je epileptisch bent.

Vorige eeuw was going postal een luchtige beschrijving voor uitbarstingen van extreem geweld op de werkvloer in Amerika. Het fenomeen werd voor het eerst gesignaleerd bij de Amerikaanse post. Bezorgers en baliemedewerkers leken overal in het land te ontploffen door een combinatie van frustratie, psychologische problemen (veel veteranen werkten bij de post) en extreme stress. Inmiddels is de beschrijving – in een tijd van massaschietpartijen en terrorisme – gedateerd. Maar het leverde een klassieke en controversiële game op: Postal, waarbij je in de huid van een schizofrene complotdenker mocht kruipen om hele wijken uit te moorden. Party Hard is de moderne versie hiervan. Je speelt een seriemoordenaar die – à la Dexter – feestgangers vermoordt die je rust verstoren. De retrographics en de soundtrack onderschrijven de klinische en psychologisch drukkende American Psycho-sfeer van dit spel. Over smaak valt niet te twisten, maar de besturing hapert en het spel vertoont nog veel bugs – het neersteken van slachtoffers lukt bijvoorbeeld niet. Voor de prijs van 13,99 euro mag je beter verwachten.