Recensie

Recensie

Deze armband is de schop die je ’s nachts van je partner krijgt

In de eeuwige strijd tegen snurken hebben enkele Nederlandse uitvinders iets nieuws bedacht: de ‘Anti Snore Wearable’. Niet bepaald de meest creatieve naam, maar het is in ieder geval iets anders dan een knijper of masker op je neus. De ‘Anti Snore Wearable’ is een band die je tijdens het slapen om je bovenarm draagt. Er hoort ook een app bij: de Do-I-Snore app. Zodra je begint met snurken, pikt je smartphone met behulp van de app die snurkgeluiden op. De armband begint dan te vibreren (je snurkt!) waardoor je je om kunt draaien, op je zij. Dit zou het snurken moeten stoppen. Want volgens de makers is bij zo’n 70 procent van de snurkers het probleem dat ze op hun rug liggen: de luchtwegen worden dan geblokkeerd door hun tong. Draaien ze zich op hun zij, dan vormt de tong geen blokkade meer en stopt het snurken. De vibratie is dus eigenlijk de schop die je normaal van je partner krijgt. Volgens de makers leer je na de eerste paar keer gewoon door te slapen en in je onderbewuste te draaien, en maakt de Anti Snore Wearable je expres niet wakker als je in een diepe slaap ligt. Want ja, ook dat kan-ie meten. Je kunt de band op crowdfundingsite Kickstarter alvast bestellen.