Recensie

Recensie Media

Alsof Flappy Bird opeens steroïden gebruikt

RungunJumpgun is het spel dat je nu meteen moet downloaden. Tenzij je vatbaar bent voor epileptische aanvallen. Dan zijn de flitsen van deze visuele knaller niet heel erg aantrekkelijk. In dit spel van Gambitious Digital Entertainment kruip je in de huid van een steampunk-achtige ruimteheld in een dystopische toekomst. Het verhaal van een afbrokkelend sterrenstelsel rondom een stervende zon vol

ruimteschurken is een moderne ruimte-opera in de lijn met Flash Gordan. De stijl doet denken aan het hilarische Zero Wing, een van de oudste internetmemes. Je bestuurt een zwaarbewapende astronaut door honderddertig levels langs lasers en vlijmscherpe obstakels met behulp van zijn gigantische lasergeweer. Door op de linkerhelft van het beeldscherm te drukken richt de held het geweer op de grond en vliegt hij omhoog, de rechterkant laat hem obstakels kapotschieten. Door de snelheid waarmee de levels voorbijvliegen moet je continu schakelen tussen vliegen en schieten. Het is Flappy Bird met steroïden. Dat maakt RungunJumpgun tot een van de meest uitdagende games van dit jaar.

Teksten Hans Klis