Recensie

Sevn Alias’ aanstekelijke spel met ritme en klank

Rapper Foto Andreas Terlaak

De net 20-jarige Sevn Alias rapt op zijn debuutalbum over zijn succesvolle carrière als rapper zoals hij in de eerste persoon verhalend ook over drugshandel rapt: als over een razende, beklemmende wereld vol stress waarin hij veel geld moet binnenhalen „voordat het te laat is.” Voor zijn moeder, voor zijn rust, om op vakantie te kunnen naar Marokko en Curaçao.

Trap Grammy volgt grotendeels de formule van de drie sterke mixtapes die Alias eerder uitbracht. Hij heeft een sfeervolle, rauwe, onderkoelde rapstijl, speelt aanstekelijk met klanken, cadans, ritme en melodie, en zingt intense, elektronisch bewerkte vocalen op trapbeats met bubbling-, dancehall- en house-invloeden. Het is een stijl die ook over de grens moet kunnen werken, toont hij met het Engelstalige ‘My Man’.

    • Saul van Stapele