Recensie

Robbie Williams wil vooral concertkaartjes verkopen

Alles wat er goed en vooral slecht is aan Robbie Williams’ elfde album The Heavy Entainment Show ligt besloten in het titelnummer. „Good evening lovers of quality entertainment,” pocht Robbie in een bombastisch lied waar de ironie van af druipt, maar dat er met heipalen in ramt dat er hier concertkaartjes verkocht moeten gaan worden. ‘Party Like a Russian’ met een zekere Sergei Prokofiev vermeld als co-componist is een drammerige kermisstamper met kozakkenkoor. The Killers leverden het (verrassend!) Killers-achtige ‘Mixed Signals’. Met liedjes over „mad motherfuckers” en ware liefde garandeert Williams entertainment voor jong en oud. Vreemde eend tussen medewerkers Guy Chambers, Ed Sheeran en ‘Robert Williams’ (Robbie zelf) is Rufus Wainwright, die met het duet ‘Hotel Crazy’ een schaars moment van contemplatie inbouwt.