Rebellen

Leger Birma doodt zeker 34 moslimmilitanten

Bij gevechten tussen het Birmese leger en moslimmilitanten in deelstaat Rakhine zijn zeker 34 rebellen omgekomen. Dat heeft de Birmese regering zondag bevestigd. Volgens de lokale krant The Global New Light of Myanmar vielen er twee legerdoden. Volgens een regeringsverklaring werd het leger zaterdagochtend aangevallen door zo’n zestig rebellen, die dorpen in brand zouden hebben gestoken. Hierbij kwamen zes rebellen en één militair om. In Rakhine treedt het leger hard op tegen de rebellen, nadat vorige maand negen agenten werden gedood bij een aanval op politiebureaus. Volgens het leger worden de rebellen steeds actiever. Mensenrechtenorganisaties beschuldigen het leger echter van het uitmoorden en verkrachten van de islamitische Rohingya-minderheid in het gebied. (AP/AFP)