Goals van Memphis in de schaduw van Coutinho en Eriksen

Die Memphis met z’n twee doelpunten in Luxemburg, wat waren we blij met ‘m. Hij verdient er een eervolle vermelding mee tussen de spelers van de echte buitencategorie.

Daniel Sturridge knikte best aardig een bal tegen de touwen in het beladen duel tegen Schotland, maar die van Memphis was toch weer net een stukje mooier.

Voor Algerije schoot Nabil Bentaleb prima raak - let ook op de panna door Riyad Mahrez in het voorwerk. En Kamil Grosicki ronde een prima solo-operatie af voor Polen. En wie dacht dat Euro 2016-cultfiguur Will Grigg inmiddels aan popualireit heeft ingeboet, think again.

3. Christian Eriksen (DENEMARKEN v Kazachstan 4-1)

Hij is belangrijk voor Spurs, en natuurlijk is hij ook de man in het Deense nationale team, waarin overigens Kasper Dolberg debuteerde als invaller en Nicolai Jørgensen in de basis startte. Eriksen benutte een penalty en zette zichzelf in blessuretijd met een heerlijke ‘Messiaanse’ beweging vrij voor de keeper om de 4-1 te maken.

2. Denis Rodriguez (RIVER PLATE v Rosario Central 4-1)

In Argentinië speel je als topclub gewoon een vriendschappelijke wedstrijd tijdens een interlandweek. Kun je de talenten eens aan het werk zien, moet voormalig Barça-speler en huidig coach Marcello Gallardo gedacht hebben. Zo was er speeltijd voor de 20-jarige Rodriguez, die als jeugdproduct van Newell’s Old Boys zeer gemotiveerd zal zijn geweest tegen rivaal Rosario. Zoiets suggereren de beelden althans enigszins:

1. Philippe Coutinho (BRAZILIË v Argentinië 1-0)

In Brazilië kan Adenor Leonardo Bacchi, beter bekend als ‘Tite’, even niet meer stuk. Na de destructieve coaches Scolari en Dunga heeft hij de Seleção weer een beetje aan het voetballen gekregen. Tite zorgde in de WK-kwalificatiepoule voor een wederopstanding die dit weekend voorlopig bekroond werd met een zege in de Superclásico de las Américas waarbij het Argentinië van Lionel Messi werd met 3-0 naar huis gestuurd. Detail: de smaakvolle zege werd geboekt in Belo Horizonte, waar Brazilië sinds die dodelijke 7-1 tegen Duitsland nooit meer speelde. Anyway, de openingsgoal van Coutinho was heerlijk: