Tsjechië gaat wederom aan de haal met Fed Cup

In de finale werd Frankrijk na een overwinning in het dubbelspel met 3-2 verslagen.

Het Tsjechische Fed Cup-team viert de overwinning. Foto: Patrick Hertzog / AFP

Tsjechië heeft zondag voor de vijfde keer in zes jaar tijd de Fed Cup, het tennistoernooi voor landenteams, veroverd. Gastland Frankrijk werd in de finale met een overwinning in het dubbelspel met 3-2 verslagen.

Karolina Pliskova en Barbora Strycova wonnen de beslissende partij in Straatsburg. Zij versloegen hun Franse opponenten Kristina Mladenovic en Caroline Garcia, die dit jaar Roland Garros wonnen, met 7-5, 7-5. Pliskova en Strycova hadden de overwinning vooral te danken aan hun sterke returns. Bij de Fransen had Mladenovic haar dag niet.

In de finale had Frankrijk Tsjechië nog op een 2-1 achterstand gezet, na onder meer een overwinning van Garcia op Pliskova (6-3, 3-6, 6-3) in het enkelspel. Strycova won vervolgens eenvoudig van Alizé Cornet: 6-2, 7-6 (4).

Zwaarbevochten overwinning

Pliskova liet na afloop aan het publiek weten dat de eindoverwinning niet zonder slag of stoot tot stand kwam:

“Het is een fantastische dag. Het was niet gemakkelijk, en daarom zijn we zo blij.”

Strycova sloot zich aan bij haar dubbelpartner en zei dat de twee hebben “gevochten tot het einde”.

Tsjechië heeft nu tienmaal beslag gelegd op de Fed Cup.

(AP/NRC)

    • Etienne Verschuren