Sprookje Pluisje wordt klucht

Bezoek maradona

Diego Maradona komt toch niet opdagen in België en Nederland. De benefietactie in Limburg werd afgelast.

Voor velen was het waarschijnlijk ook te mooi om waar te zijn. Diego Maradona op bezoek bij de Limburgse club Heksenberg. Ter ere van een benefietactie voor de spierziekte ALS. Nee, het hele feest ging zondag niet door. De voormalige Argentijnse stervoetballer komt maandag zelfs niet opdagen in Brussel, waar ‘Pluisje’ met Argentinië een herhaling zou spelen van de halve finale van het WK in 1986 tegen België. De wedstrijd in België gaat wel door, maar zonder Maradona.

Op zijn Facebook-pagina geeft Maradona tekst en uitleg onder een foto van hem met de Belgische oud-doelman Jean-Marie Pfaff. Hij wijt zijn afwezigheid aan de organisatie van de benefietacties. „De vlucht, het verblijf en de activiteiten waren niet zeker”, schrijft Maradona, die de zaak verder overlaat aan zijn advocaat.

Maradona zou dit weekeinde bij de Heerlense voetbalclub Heksenberg een strafschop nemen op Pfaff. Dit omdat ALS-patiënt en oud-profvoetballer Fernando Ricksen daar zijn carrière begon. De opbrengst zou gaan naar een documentairemaker die een film maakt over de strijd van Ricksen tegen ALS. De organisatie schrapte vanwege de afwezigheid van Maradona het hele evenement in Brunssum.

De Argentijn liet donderdag al zijn twijfels doorschemeren over een diner in België. Hij schreef op Facebook dat hij vermoedde dat de opbrengsten van zijn komst helemaal niet naar het goede doel zouden gaan, maar naar ‘zakkenvullers’ in de organisatie.

Volgens de organisatie zelf was alles geregeld voor Maradona. Van zijn vlucht en een luxe suite in het Hilton-hotel tot zijn favoriete Cubaanse Cohiba-sigaren. Ook een oproep van Louis van Gaal, ere-ambassadeur van de stichting Spieren voor Spieren, mocht niet baten. (NRC)