Rouw om zoon en kleinzoon

Foto Odd Andersen / AFP

De vader en grootvader van de 15-jarige Shafiq rouwen om de dood van hun zoon en kleinzoon. Op de achtergrond is een wankele tafel te zien waarop zijn lichaam is neergelegd. De tafel hoort bij een provisorisch veldhospitaal en is omringd door enkele Iraakse militairen.

Shafiq kwam zondag om het leven bij een mortieraanval in Samah, het oostelijk deel van de stad Mosul. Bij de aanval raakte zijn twaalf jaar oude buurjongen Mohammed zwaar gewond.

Iraakse militairen die in het noorden van Mosul strijden zeiden zondag dat zij er klaar voor waren om „de strop” rondom de nek van IS-strijders „aan te trekken”.

Sinds eind oktober wordt er hevig gevochten om Mosul tussen Iraakse troepen en milities die worden gesteund door een internationale coalitie, en IS. De Iraakse troepen proberen de stad te heroveren op IS. Mosul is sinds juni 2014 in handen van IS.

    • Monique van Oostrum